Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013 11:59

ΩΣ ΤΟ 2017 "ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ" ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σε σύσκεψη που έγινε στην ΠΑΕ, οι άνθρωποι της ομάδαςπροχώρησαν σε ανάλυση των οικονομικών δεδομένων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέχρι το 2017 θα έχει γίνει εξυγίανση στον Παναθηναϊκό.

Ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ και ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκαν στο πλάνο της ΠΑΕ για τα επόμενα χρόνια και τόνισαν ότι αν καταφέρουν να εξασφαλίσουν την έξοδο στο Europa League στις 2 επόμενες σεζόν τότε το 2017 θα έχει εξυγιανθεί η ομάδα.

"Την τελευταία τριετία πριν αναλάβει η "Παναθηναϊκή Συμμαχία", η ομάδα είχε μπει μέσα 48 εκατ. ευρώ. Με τις μειώσεις που έγιναν, τα λεφτά που έβαλε η "Συμμαχία" (10 εκατ. ευρώ) και ο κόσμος, φτάσαμε το χρέος στα 28 εκατ. ευρώ και από αυτά τα 14 εκατ. ευρώ έχουν διακανονιστεί. Για τα άλλα 14 εκατ. ευρώ είμαστε σε συζητήσεις με αυτούς που τα δικαιούνται για να βρούμε λύση.

Το καλοκαίρι εισπράξαμε 3 εκατ. ευρώ από την πώληση του Μαυρία, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να παίξουμε στην Ευρώπη, που αν γινόταν θα είχαμε άλλα 6 εκατ. ευρώ έσοδα. Η φετινή και η νέα περίοδος θα είναι οι πιο δύσκολες για αυτό και θα γίνουν μειώσεις στα έξοδα.

Στο αγωνιστικό το μπάτζετ έχει μειωθεί κατά 12 εκατ. ευρώ και έχει φθάσει στα 5 εκατ. ευρώ., θα μειώσουμε πολύ και τα λειτουργικά έξοδα. Με αυτό το πλάνο αν μέχρι το 2017 έχουμε παίξει τουλάχιστον δύο φορές στο Europa League και έχουμε άλλα 12 εκατ. έσοδα μπορούμε να πούμε ότι σε τέσσερα χρόνια από σήμερα θα έχουμε καθαρίσει από τα χρέη και θα έχουμε μάλιστα και ένα σημαντικό πλεόνασμα, οπότε η ομάδα θα μπορεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της. Υπολογίζουμε και σε κάποια έσοδα από πωλήσεις παικτών", τόνισε ο κύριος Τουμασάτος.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος είπε: "Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε με μεγάλη προσπάθεια. Καταφέραμε από φέτος και ρίξαμε τόσο πολύ το μπάτζετ, ώστε να έχουμε ίδια έσοδα με έξοδα. Αλλά πληρώνουμε χρέη που βρήκαμε στην ομάδα και απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε από τη δύσκολη θέση την επόμενη τετραετία είναι η συμμετοχή μας στην Ευρώπη και να διατηρήσουμε αυτό το μπάτζετ στο αγωνιστικό." 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ