Παρασκευή, 09 Ιανουάριος 2015 13:44

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

Από μια πρωτοβουλία των νέων της ΝΔ σημαδεύτηκε η χτεσινή συγκέντρωση, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, του Αντώνη Σαμαρά. Όλοι μαζί σήκωσαν μικρά πλακάτ που έγραφαν: «Είμαστε Σαρλί» (Je suis Charlie), «Δεν φοβόμαστε».

Με αυτό τον τρόπο οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν στο κύμα συμπαράστασης μετά το μακελειό στη γαλλική σατιρική εφημερίδαCharlie Hebdo.

«Ναι, είμαστε όλοι Σαρλί!», τόνισε από τη μεριά του ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει θωρακιστεί απέναντι στην τρομοκρατία.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτός από την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά προχώρησε σε συγκεκριμένες προεκλογικές δεσμεύσεις. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα.

Χαρακτηριστικά είπε ότι εγγυάται πως «ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο το 2015 και τον επόμενο χρόνο και θα τον δώσουμε απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εγγυώμαι ότι το επίδομα σε βορειοηπειρώτες και Ποντίους υπερήλικες θα επιστραφεί. Θα τα κάνουμε γιατί η οικονομία μπήκε στην ανάπτυξη και μπορεί να το αντέξει χωρίς ελλείμματα. Όταν το κράτος δίνει νοικοκυρεμένα αυτά που δίνει είναι για πάντα, όταν κάποιοι τάζουν λαγούς με πετραχήλια τότε ή κοροϊδεύει ή θα τα πάρει στο πολλαπλάσιο».

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός πρόσθεσε «πετύχαμε ένα πρωτόγνωρο κούρεμα του χρέους με χαμηλά επιτόκια. Όταν μιλάω για φορολογικές μειώσεις το έχουμε υπολογίσει, θα μειώσουμε στο 15% από 25% το φόρο στις επιχειρήσεις και στο εισόδημα στο 35% από 42% καθώς και τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ».

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ