Τετάρτη, 27 Αύγουστος 2014 20:37

ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Ένα πάρκο όπου η τέχνη και η σεξουαλικότητα συναντώνται, λειτουργεί στο νησί Jeju της Νότιας Κορέας από το 2004. Το Jeju Loveland φιλοξενεί πάνω από 140 αγάλματα και γλυπτά σε άκρως ερωτικές στάσεις, τα οποία αναπαριστούν όλες τις πιθανές περιπτώσεις σεξουαλικής δραστηριότητας, ανάμεσα σε ανθρώπους αλλά και ζώα.

Η τοποθεσία του δεν είναι τυχαία, καθώς το νησί Jeju αποτελούσε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Κορεάτες για τον μήνα του μέλιτος μετά το τέλος του Πολέμου της Κορέας, εξαιτίας του ζεστού του κλίματος, των παραλίων και του ηφαιστειακού βουνού. Ωστόσο πολλοί από τους γάμους στη Ν. Κορέα ήταν συνοικέσια και το νησί έγινε στην ουσία γνωστό ως «κέντρο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης». Πολλά ξενοδοχεία μάλιστα διοργάνωναν προγράμματα ψυχαγωγίας με ερωτικά στοιχεία, ώστε να βοηθήσουν τους νεόνυμφους να χαλαρώσουν αλλά και να τους δώσουν ιδέες. Με την πάροδο του χρόνου και την οικονομική άνθηση της χώρας, οι προορισμοί των Κορεατών άλλαξαν αλλά σίγουρα το νησί παρέμεινε ένας σημαντικός ταξιδιωτικός προορισμός για νεαρά ζευγάρια, που θέλουν να ανακαλύψουν ή να τονώσουν την σεξουαλικότητα τους.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Spiegel πριν χρόνια σχετικά με το πάρκο και την ιστορία του ο αρθογράφος το χαρακτήρισε ως «ένα μικρό νησί της ελευθερίας σε έναν ωκεανό ταμπού».

Για να επισκεφθείς όλο το πάρκο, του οποίου η έκταση είναι όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, χρειάζεσαι περίπου 1 ώρα και η είσοδος απαγορεύεται σε άτομα ηλικίας κάτω των 19 ετών.

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ