Δευτέρα, 01 Δεκέμβριος 2014 12:43
Δήμος Αχαρνών

"ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΝΙΚΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΟ ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζεστή βραδιά ώθησης, ενθάρρυνσης, θετικών μηνυμάτων και ενέργειας έζησαν όσοι βρέθηκαν τον βράδυ του Σαββάτου 29 Νοεμβρίου στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αρχελάου Θεάτρου στους Θρακομακεδόνες, στην τιμητική βραδιά που διοργανώθηκε προς τιμή του βραβευμένου από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση συγγραφέα, εκπαιδευτικού και πρωταθλητή του ακοντισμού Νίκου Μιχαλόπουλου. 

Ο Νίκος Σιδηρόπουλος, η ψυχή του Θεάτρου και η Πρόεδρος Δημοτική Κοινότητα Θρακομακεδόνων κυρία Χρύσα Δουρίδα βράβευσαν τον συγγραφέα με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίο ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Ενός βαθιά συναισθηματικού βιβλίου, δομημένου πάνω σε 18 ιστορίες θετικής σκέψης και μια αληθινή ιστορία προσωπικής υπέρβασης, που έζησε ο ίδιος ο συγγραφέας του, όταν βρέθηκε να τοποθετεί την Ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το όρος Κιλιμάντζαρο στα 6.000μ., μοναδικός Έλληνας αθλητής μέλος μιας επίλεκτης ομάδας πρωταθλητών από όλο τον κόσμο και με αρχηγό την θρυλική τεννίςτρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναιρόμπι, παιδιά που γεννιούνται χωρίς γονείς και σε ποσοστό 80% με Aids και στα οποία ο αθλητισμός έρχεται να ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας, αποδεικνύοντας την πραγματική του διάσταση, που είναι ο κοινωνικός του ρόλος. 

Ο συγγραφέας και πρωταθλητής σε μια ομιλία-εξομολόγηση μίλησε για την δύναμη του ονείρου, την πίστη, την ενέργεια του οράματος, την σημασία του παράγοντα της τύχης με την έννοια των ευκαιριών, που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε, την αναγκαιότητα της υπέρβασης και φυσικά την σημασία των σύγχρονων προτύπων, που ηρεάζουν περισσότερο αρνητικά εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας.

Συνοδοιπόρος του σε αυτή την ιδιαίτερα συναισθηματική παρουσίαση ο ήχος και η εικόνα καθώς και μια σειρά από αλληγορικές ιστορίες, που μας φέρνουν μπροστά στην μεγαλύτερη αλήθεια, πως όσο ψηλά κι αν φτάσει κάποιος η μεγαλύτερη κορυφή βρίσκεται πάντα μέσα του. 

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος τα τελευταία 10 χρόνια διδάσκει σε σχολεία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, όπως τσιγγανόπαιδες και παλλινοστούντες και μάλιστα στην περιοχή του Μενιδίου, ενώ την φετινή χρονιά είναι ο οικοδεσπότης των εκπαιδευτικων προγραμμάτων για σχολεία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας. 


Το βιβλίο του Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ, βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ECOCITY, ένα βιβλίο που άγγιξε τα 45.000 αντίτυπα τους δύο πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του κυκλοφορεί και φέτος από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ σε μια γιορταστική έκδοση με δώρο το cd με την δραματοποιημένη αφήγηση του παραμυθιού από τους ηθοποιόυς μας Ματίνα Καρρά και Γιώργο Γεωγλερή. 


ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, που βρίσκονται ήδη στην 4η τους έκδοση κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, όπως και υπόλοιπα βιβλία του συγγραφέα. 


Ο Νίκος Μιχαλόπουλος μετά την εκδήλωσε δήλωσε: ´´Είναι σημαντικό για μένα άνθρωποι του αθλητισμού και ταυτόχρονα επιστήμονες, άνθρωποι με όραμα και προσφορά, όπως ο Νίκος Σιδηρόπουλος, αλλά και η περιοχή στην οποία διδάσκω ήδη πολλά χρόνια να μου αναγνωρίζουν κάτι περισσότερο και σημαντικότερο από μια αθλητική διάκριση. Πιστεύω στον άνθρωπο και θεωρώ πως είναι χρέος μας να ανοίξουμε δρόμους στα παιδιά μας να τρέξουν τα όνειρά τους με το παράδειγμά μας πρώτα απ´όλα οδηγό και έμπνευση.´´


Την εκδήλωση παρακολούθησε μεταξύ άλλων και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του ακοντισμού Άννα Βερούλη, σύζυγος του συγγραφέα.

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ