Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2016 20:43
Δήμος Αχαρνών

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΤηνΑρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών, τονΘολωτό Τάφοκαι τοΑρχαίο Θέατρο Αχαρνώνεπισκέφθηκε οΥπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάςσυνοδευόμενος από τονΔήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό.

Η πρόσκληση του Δημάρχου Αχαρνών προς τον Υπουργό είχε γίνει στην πρόσφατη συνάντησή τους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Τετάρτη 9 Μαρτίου ο κ. Μπαλτάς πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Δήμο Αχαρνών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών υποδέχθηκε τον Υπουργό έξω από την Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών και ακολούθησε ξενάγηση στα αρχαιολογικά ευρήματα, υπό την επίβλεψη της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής κας Αναστασίας Λαζαρίδου.

Στη συνέχεια ο Υπουργός και ο Δήμαρχος Αχαρνών επισκέφθηκαν τον Θολωτό Τάφο του Δήμου Αχαρνών, του επιβλητικότερου και καλύτερα διατηρημένου μυκηναϊκού θολωτού τάφου στην Αττική. Ο κ. Κασσαβός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Μπαλτά για τοαπαραίτητο και ιδιαίτερα σημαντικό έργο αναστήλωσης του Θολωτού Τάφου, ενώ ζήτησε τη βοήθεια του Υπουργείου ακόμη και σε έργα μικρότερης κλίμακας όπως οεξωραϊσμός, ηδεντροφύτευσηκαι ηπερίφραξητου χώρου.

Ο επόμενος σταθμός ήταν το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών όπου ο κ. Μπαλτάς ενημερώθηκε για τον τρόπο αποκάλυψης του θεάτρου αλλά και για τηνπορεία των έργων ανάδειξής του. Ο κ. Κασσαβός ενημέρωσε τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανάθεση της μελέτηςδημιουργίας δικτύου πολιτιστικών διαδρομών με αφετηρία το Αρχαίο Θέατρο, η υπογραφή της οποίας θα γινόταν τις επόμενες ώρες στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών.

Η επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μπαλτά στον Δήμο Αχαρνών ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο Αχαρνών, στο γραφείο του Δημάρχου Αχαρνών, όπου ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τιςδράσεις, τιςενημερώσειςκαι ταεκπαιδευτικά προγράμματαπου πραγματοποιούνται στον Δήμο Αχαρνών με σκοπό τηνανάδειξη της πλούσιας Πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μπαλτάς ανάφερε ότι, οι πολλοί και σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι των Αχαρνών και τα ευρήματά τους, μετατρέπουν τις Αχαρνές σεένα εν δυνάμει κέντρο Πολιτισμού για την Αττική.

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μπαλτά στον Δήμο Αχαρνών ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Το Υπουργείο Πολιτισμού είναι ένας σύμμαχος για την πόλη των Αχαρνών. Μιας πόλης που η Ιστορία της χάνεται στην αρχαιότητα και διαθέτει αυτή τη στιγμή πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Η συμπαράσταση του Υπουργείου μας δίνει ελπίδα για την ανάδειξη αυτής της πλούσιας Πολιτιστικής κληρονομίας"

Στην επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Δήμο Αχαρνών παραβρέθηκαν: οι βουλευτές κ. Γ. Δέδες και Π. Σκουρολιάκος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού κ. Παναγιώτης Δούρος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Σ. Τοπαλίδης, ο Γ.Γ. του Δήμου Αχαρνών κ. Θ. Κατσιγιάννης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής κα Αναστασία Λαζαρίδου, η προϊσταμένη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αχαρνών κα Ελένη Κασσωτάκη και η εκπρόσωπος της Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ" κα Μαρία Μίχα και ο πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών κ. Γιώργος Φυτάς.


Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ