Τετάρτη, 06 Απρίλιος 2016 13:29
Δήμος Αχαρνών

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ, ΟΔΟΠΟΙΙΑ, ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΥ, ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Με μεγάλη μας χαρά διαβάσαμε στο site του δήμου, πως οι διεκδικήσεις του Δήμου Αχαρνών για την ένταξη σημαντικών έργων υποδομής, όπως αντιπλημμυρικά, αποκατάσταση οδικού δικτύου, επισκευές στα σχολεία και αναβάθμιση του γηπέδου του Αχαρναϊκού, βρήκαν την απόλυτη στήριξη και την πλήρη ανταπόκριση από την Περιφέρεια Αττικής, στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν απλοί πολίτες, είναι στην ουσία ότι η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει τον δήμο Αχαρνών σε έργα τα οποία ταλαιπωρούν πολλά χρόνια τον τόπο μας, όπως το ανύπαρκτο οδικό δίκτυο, τα "ταλαιπωρημένα" σχολεία και φυσικά το αντιπλημμυρικό ζήτημα. Απ' ότι θα δείτε και παρακάτω (στο δελτίο τύπου) τα ποσά που θα λάβει ο δήμος για κάθε μελέτη, επισκευή και συντήρηση, κάθε άλλο παρά μικρά είναι, οπότε περιμένουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα όμως μας δημιουργούνται και κάποια ερωτήματα του τύπου:

Σε ποιά σχολεία θα γίνουν οι επισκευές και τι εννοούν με τον όρο Ενεργειακή Αναβάθμιση σχολικών κτιρίωνκαι προαύλιων χώρων. Γιατί ναι, ωραία όλα αυτά αλλά θα θέλαμε να γνωρίζαμε κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες και όχι απλά γενικούς τίτλους οι οποίοι δεν μας δείχνουν ξεκάθαρα τα έργα που θα γίνουν.

Όταν λέμε, συντήρηση και κατασκευή οδώντου Δήμου Αχαρνών, εννοούμε αυτά τα "υπέροχα" και "όσα βλέπει η πεθερά" μπαλώματα;

Όταν μιλάμε για μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Κέντρουτου Δήμου Αχαρνών, εννοούμε πάλι χαρτούρα η οποία θα ολοκληρωθεί το έτος 2019 για να την ακυρώσουν οι επόμενοι; Τι απέγιναν οι μελέτες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και γιατί δεν μπορούν να αξιοποιηθούν αυτές;

Όταν λέμε μελέτη ολοκληρωμένης αναβάθμισης στο γήπεδο του Αχαρναϊκού, τι εννοούμε;

Εντωμεταξύ με τις παιδικές χαρές τι γίνεται βρε παιδιά;;;

Εμείς ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που βαραίνουν τόσα χρόνια τον δήμο μας. Επίσης ελπίζουμε το μέλι να μην σταθεί πειρασμός για τους λίγους με αποτέλεσμα να μην δουν έργα οι πολλοί.

Αυτά τα ολίγα από εμάς αγαπητέ αναγνώστη.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

Στη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου την Τετάρτη 30 Μαρτίου συζητήθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες για την ένταξη έργων και μελετών που αφορούν τον Δήμο Αχαρνών στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2016 της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Χρήστος Καραμάνος, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Τρίτη 5 Απριλίου ενέκρινε τηναναμόρφωση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων 2016και αντίστοιχα την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής για την ένταξη έργων και μελετών που αφορούν και τον Δήμο Αχαρνών.

Πιο συγκεκριμένα στα νέα έργα του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων 2016 της Περιφέρειας Αττικής εντάσσονται τα:

1.Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση Σχολικών κτιρίωνκαι προαύλιων χώρων του Δήμου Αχαρνών, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ

2. Συντήρηση και κατασκευή οδώντου Δήμου Αχαρνών, προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ

3.Μελέτη Αντιπλημμυρικής προστασίας ΚέντρουΔήμου Αχαρνών, προϋπολογισμού 36.900 ευρώ

4.Μελέτη ολοκληρωμένης παρέμβασηςστο Δημοτικό Γυμναστήριο Αχαρνών (γήπεδο Αχαρναϊκού) με σκοπό την αναβάθμισή του, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ.

Ενώ τα ενταγμένα έργα του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων είναι τα εξής:

1.Κατασκευή αγωγών αποχέτευσηςακαθάρτων στην περιοχήΛυκότρυπας ανατολικά της οδού Φιλαδελφείας μέχρι ρέματος Αχαρνών προϋπολογισμού 1,825 εκ. ευρώ

2.Συμπλήρωση μελέτης ανάπλασης κέντρου Αχαρνώνκαι εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) προϋπολογισμού 200.000 ευρώ

3.Μελέτη έργων ανάσχεσης στον ορεινό όγκο της Πάρνηθαςπροϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Το έργο αφορά τις παρεμβάσειςορεινής υδρονομίαςστην Πάρνηθα με σκοπό την ανάσχεση των μεγάλων όγκων νερού από την Πάρνηθα.

Με αφορμή τη συνάντηση του με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την αναμόρφωση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων 2016 ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Η διαρκής και εύρυθμη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής αποδίδει καρπούς. Στο πρόσωπο της Περιφερειάρχη Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου ο Δήμος Αχαρνών αναγνωρίζει έναν χρήσιμο και αποτελεσματικό σύμμαχο για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις ετών σε σημαντικά έργα υποδομής. Η ένταξη των έργων και των μελετών στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2016 της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί την αφετηρία ενός ακόμη μαραθωνίου εργασίας ώστε να ξεκινήσει ηκαι των μελετών στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2016 της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί την αφετηρία ενός ακόμη μαραθωνίου εργασίας ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας".

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ